Barnehagen er en pedagogisk og helsefremmende institusjon. Barnehagens arbeid med helse, måltider, kosthold og hygiene er nedfelt i barnehageloven, rammeplan for barnehagen og forskrift for miljørettet helsevern i barnehager og skoler.
Vi serverer tre måltider hver dag, med fokus på sunt og variert kosthold. Vi serverer to varme lunsjmåltider i uken. Vi serverer fruktmåltid hver dag og yoghurt en gang i uken. Vi jobber med fiskesprell, som tilsier at barna skal bli glad i fiskemat og være med å tilberede den.
Fiskesprell.no : Prosjektet er en del av regjeringens handlingsplan for et bedre kosthold i befolkningen, og et av målene med Fiskesprell er å utjevne sosiale forskjeller i kosthold.
Målet med Fiskesprell er å øke kunnskapene om sjømatens ernæringsmessige fordeler og å gi de unge gode smakserfaringer.
Sjømat inneholder alle de sentrale næringsstoffene som kroppen trenger, og er derfor en viktig del av kostholdet vårt.
Hvordan vi skal jobbe med Fiskesprell:
-I samtaler og aktiviteter med barna informerer vi om viktigheten av å spise fisk.
-Barna skal være med å tilberede maten og bli kjent med råvarer.
-Ved å tilby barna fisk en gang i uken og fiskepålegg til brødmåltidene hver dag skaper vi et godt grunnlag for et sunt kosthold.
5 om dagen barnehage
-Vi ønsker å legge vekt på et sunt og variert kosthold. Helsedirektoratet anbefaler alle å spise 5 porsjoner frukt, bær og grønnsaker om dagen.
-Vi tilbyr oppkuttet frukt og grønnsaker til frokost og lunsj i tillegg til fruktmåltidet som vi har på slutten av dagen. Ved å spise mye frukt og grønt i barnehagen håper vi på å danne grunnlag for gode holdninger og sunt og godt kosthold som fremmer en god helse.