Fiskesprell og «fem om dagen»

KOSTHOLD OG HELSE

Barnehagen er en pedagogisk og helsefremmende institusjon. Barnehagens arbeid med helse, måltider, kosthold og hygiene er nedfelt i barnehageloven, rammeplan for barnehagen og forskrift for miljørettet helsevern i barnehager og skoler.

Selv ikke en i Skogen barnehage kan leve på popkorn og sukkerspinn. Vi serverer tre måltider hver dag, med fokus på sunt og variert kosthold. Vi serverer to varme måltider i uken. Vi serverer fruktmåltid hver dag og yoghurt en gang i uken. Vi jobber med fiskesprell, som tilsier at barna skal bli glad i fiskemat og være med å tilberede den.

Fiskesprell-barnehage

Fiskesprell er organisert gjennom folkehelsearbeidet i det enkelte fylke. Prosjektet er en del av regjeringens handlingsplan for et bedre kosthold i befolkningen, og et av målene med Fiskesprell er å utjevne sosiale forskjeller i kosthold.

Målet med Fiskesprell er å øke kunnskapene om sjømatens ernæringsmessige fordeler og å gi de unge gode smakserfaringer.

Sjømat inneholder alle de sentrale næringsstoffene som kroppen trenger, og er derfor en viktig del av kostholdet vårt.

Hvordan vi skal jobbe med Fiskesprell:

Vi forteller barna om hvor sunt der er med fisk og hvorfor man bør spise enda mer.

Barna skal være med å tilberede maten.

Ved å tilby barna fisk en gang i uken og fiskepålegg til brødmåltidene hver dag skaper vi et godt grunnlag for et sunt kosthold. Sjekk fiskesprells egen nettside for mer info og tips  http://www.fiskesprell.no

5 om dagen barnehage

Vi ønsker å legge vekt på et sunt og variert kosthold. Helsedirektoratet anbefaler alle å spise 5 porsjoner frukt, bær og grønnsaker om dagen.

Vi tilby oppkuttet frukt og grønnsaker til frokost og lunsj også i tillegg til fruktmåltidet som vi har på slutten av dagen. Ved å spise mye frukt og grønt i barnehagen håper vi på å danne grunnlag for gode holdninger og sunt og godt kosthold som fremmer en god helse. Sjekk hjemmesiden for 5 om dagen for info og tips  http://www.5omdagen.no